Inspiratie

Is jouw interieur toe aan een update?

Creëren, vormgeven en stylen zijn vaardigheden die ik al jong ontwikkelde. Als kind was ik dol op Playmobil. Niet vanwege de poppetjes en de avonturen die ze zouden kunnen beleven, nee ik was uren zoet met het huis. Dag in dag uit bouwde ik een nieuw interieur, inclusief gedekte tafels en opgemaakte bedjes. Schuiven, schuiven tot alle meubels stonden als ik het wilde.

Balans
Dat doe ik nog steeds, maar nu in het groot. In elk interieur ben ik op zoek naar de balans, want die balans zorgt ervoor dat een woning prettig aanvoelt, alsof het klopt. Ik voel feilloos aan wat er nodig is om dat gevoel te bereiken. Om een voorbeeld te geven: wil je in de voorkamer graag een donkere wand, zorg er dan altijd voor dat de achterkamer ook een ‘zwaar’ element heeft. Dat kan een donkere kast zijn, of juist donkere stoelen rond de eettafel. Zo houd je evenwicht in de ruimte.

Karakter
Naast de balans vind ik het belangrijk dat het interieur karakter heeft. Je wilt er tenslotte jouw eigen unieke sfeer vinden. Bovendien moet de ruimte niet alleen mooi zijn. Er zijn vaak ook praktische oplossingen nodig voor alledaagse woonproblemen. Als je een druk gezinsleven met twee kinderen hebt, is het natuurlijk belangrijk dat je inrichting hier bij past.

Praktisch ingesteld
Mijn kracht zit in de combinatie. Naast een scherp oog voor evenwicht en detail, ben ik praktisch ingesteld. Een gezin met jonge kinderen kan niet wonen in een huis dat alleen maar mooi mag zijn. Hier moet, op een stijlvolle manier, speelruimte zijn voor de kinderen. Ook is er dan behoefte aan opbergoplossingen, zodat speelgoed ‘s avonds uit het zicht is. Woon je met z’n tweeën op een idyllische plek aan zee? Dan is er juist behoefte aan een heerlijke zitplaats om volop van het uitzicht te kunnen genieten. Zo heeft iedereen zijn eigen woonwensen en dát is nou net wat mijn werk zo leuk maakt.

Een paar aanpassingen voldoende
Misschien zit jij al jaren op dezelfde bank of kijk je al te lang tegen dezelfde spiegel of stoelen aan en ben je toe aan iets nieuws. Bij het zien van interieurprogramma’s waarin mensen met trots hun mooi aangeklede huis laten zien, voel je jaloezie. Blijf hier niet te lang in hangen en denk eens aan interieuradvies. Wanneer een expert met je meekijkt, ben je al een flink eind op weg naar je droominterieur. Van klassiek en modern tot minimalistisch en landelijk (of een mix): alles is mogelijk! In een uitgebreid overleg met jou pas ik je interieur aan naar jouw smaak. Soms zijn er maar een paar aanpassingen voor nodig om je huis een heel nieuwe uitstraling te geven.

Persoonlijk en sfeervol
‘A house is made of walls and beams, a home is built with love and dreams’.
Of je nou een villa hebt met overal mooie spullen, of juist een kleine woning met een minimalistische stijl: het meest belangrijke is dat jouw huis een plek is waar geleefd kan worden, en waar liefde, vreugde en geluk kunnen bestaan. Alleen dan kun je er pas van genieten om thuis te zijn. Maar zijn deze niet aanwezig, dan je huis altijd leeg, koud en klein aanvoelen. Met hulp van een interieurstyliste is het mogelijk ook jouw huis om te toveren tot die persoonlijke, sfeervolle plek die écht bij jou past.

 Home

Ga je binnenkort verhuizen?

Of ben je toe aan een drastische interieur verandering? Weet je niet waar te beginnen? Kun je geen keuzes maken?
Betrap je jezelf erop dat je bij de woonprogramma’s op televisie denkt: dat wil ik ook. Een interieur dat écht in balans is, waarin stijlvol moeiteloos wordt gecombineerd met praktisch, waar de sfeer staat als een huis en waarin jouw persoonlijkheid terugkomt?

Een uniek interieur dus, want alleen dan past het helemaal bij jou. Ik help je graag om jouw eigen unieke stijl in jouw woning aan te brengen.
Laten we samen bespreken wat jouw woning nodig heeft, wat er ontbreekt, wat er misschien wel te veel is en –vooral- welke oplossingen er zijn.

Weet jij hoe jouw droominterieur eruit ziet?

Wanneer jou wordt gevraagd hoe jou droominterieur eruit ziet, heb je daar waarschijnlijk allerlei ideeën over. Je weet wat je mooi vindt, hebt een Pinterest-bord vol plaatjes voor inspiratie en ook qua sfeer of stijl kom je een heel eind. Zoals met zoveel dingen is het de uitvoering die het lastig maakt. Een interieurstylist kan je helpen jouw wensen te vertalen naar een droominterieur in je eigen huis.

Als je zelf aan de slag gaat zijn er een aantal problemen waar je tegenaan kunt lopen. Zo is het bijvoorbeeld erg lastig om een ingerichte ruimte aan te passen. Als je deze ruimte zelf goed kent, ben je geneigd vast te houden aan de bestaande meubelindeling. Als interieurstyliste heb ik vaak creatieve oplossingen voor alledaagse interieurproblemen. Hierdoor kan ik je ook helpen om eens helemaal anders naar de ruimte te kijken en nieuwe mogelijkheden te zien.

Ook kan het moeilijk zijn om de juiste kleurencombinaties te kiezen en te beslissen welke stijlen bij elkaar passen. Je vindt waarschijnlijk veel dingen mooi en de sleutel zit hem dan in het vinden van de balans. Ik luister goed naar jullie wensen en verwachtingen en vertaal dit naar een nieuw, evenwichtig en sfeervol interieur. Hierbij houd ik niet alleen rekening met een balans tussen de verschillende kleuren, maar ook tussen materialen, meubels en de indeling én functie van de ruimte.

Meer weten? Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op mijn website en ontdek wat ik voor jou en je interieur kan betekenen.

Dont’t think of cost, think of value!

Als je meubels hebt die niet aan vervanging toe zijn, maar van je interieur graag een geheel wilt maken, kan ik jou daarover adviseren. Ik heb veel kennis van materialen en structuren en vind onverwachte combinaties waar je misschien zelf nooit aan had gedacht. Ook over een goed lichtplan, de stoffering en kunst kan ik advies geven. Met name deze details kunnen er voor zorgen dat je interieur samenkomt tot een inspirerend geheel.

Daarnaast kan het veranderen van je interieur een tijdrovend project lijken waarbij je al snel het overzicht kwijtraakt. Als je het aan mij over laat, hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Ik behoud het overzicht op het totaalproject en help bij de planning volgens je budget én het tijdschema.

Klinkt interessant, maar is interieuradvies niet enorm duur? Dat is een misvatting die ik nog vaak hoor. Natuurlijk is de prijs afhankelijk van je wensen en vraag, maar voor de prijs van een eettafel heb je bij mij een kant en klaar interieurontwerp. Daarnaast kan ik je er misschien voor behoeden om onnodige uitgaven te doen. Aan de hand van een moodboard, plattegrond, meubelplan, kleur en materialenplan, decoratieplan, verlichtingsplan, een totaalbeeld, misschien zelfs een persoonlijk ontwerp en een complete shoppinglist kan ik de ideeën tot leven laten komen en je laten zien wat er mogelijk is in een ruimte. Op die manier kun je je beter een beeld vormen van de opties en voorkom je dat je spullen in huis haalt waarvan later toch blijkt dat je er niet helemaal tevreden over bent. Ik durf daarom te zeggen dat interieuradvies meer oplevert dan dat het kost!

Meer weten? Nieuwsgierig geworden?
Neem dan eens vrijblijvend contact op en ontdek wat ik voor jou en je interieur kan betekenen.

Pin It on Pinterest