Annemieke Bezemer

Interieurontwerp, -styling en -advies

Ik ben Annemieke Bezemer, Interieurontwerpster, -styliste en -adviseur

Een paar jaar geleden besloot ik dat het tijd was geworden om mijn hart te volgen en te gaan doen wat ik het allerleukste vind: interieurontwerp. Ik ben een opleiding gaan volgen aan de Interieuracademie in Rotterdam.
Hier kon ik niet alleen mijn talent om een interieur te bedenken inzetten, maar leerde ik ook dat idee grafisch uit te werken. Precies wat ik nodig had.

Kleine woondromen

Creëren, vormgeven en stylen zijn vaardigheden die ik al jong ontwikkelde. Als kind was ik dol op Playmobil. Niet vanwege de poppetjes en de avonturen die ze zouden kunnen beleven, nee, ik was uren zoet met het huis. Dag in dag uit bouwde ik een nieuw interieur, inclusief gedekte tafels en opgemaakte bedjes. Schuiven, schuiven, tot alle meubels stonden zoals ik het wilde. 

Huis in balans

Dat doe ik nog steeds, maar nu in het groot. In elk interieur ben ik op zoek naar de balans, want die balans zorgt ervoor dat een woning prettig aanvoelt, alsof het klopt. Ik voel feilloos aan wat er nodig is om dat gevoel te bereiken. Om een voorbeeld te geven: wil je in de voorkamer graag een donkere wand, zorg er dan altijd voor dat de achterkamer ook een ‘zwaar’ element heeft. Dat kan een donkere kast zijn, of juist donkere stoelen rond de eettafel. Zo houd je evenwicht in de ruimte

‘Trust the proces

– Marcus Lemonis

Interieurontwerp op maat

Het ontwerp en de styling zal ik altijd afstemmen op de bewoners, hun smaak en hun woonwensen en op de ruimte zelf. Naast de balans vind ik het belangrijk dat het interieur karakter heeft. Je wilt er tenslotte jouw eigen unieke sfeer vinden. Bovendien moet de ruimte niet alleen mooi zijn, vaak zijn er ook praktische oplossingen nodig voor alledaagse woonproblemen.

 

Stijlvolle en praktische woonoplossingen

Mijn kracht zit in de combinatie. Naast een scherp oog voor evenwicht en detail, ben ik praktisch ingesteld. Een gezin met jonge kinderen kan niet wonen in een huis dat alleen maar mooi mag zijn, hier moet –stijlvol- speelruimte zijn voor de kinderen en is behoefte aan snelle opbergoplossingen, zodat speelgoed ’s avonds uit het zicht is. Woon je met z’n tweeën op een idyllische plek aan zee? Dan is er juist behoefte aan een heerlijke zitplaats om volop van het uitzicht te kunnen genieten. Zo heeft iedereen zijn eigen woonwensen en dát is nou net wat mijn werk zo leuk maakt.

‘A house is made of walls and beams; a home is built with love and dreams’

Unknown

Pin It on Pinterest