Van start met het eindresultaat voor ogen
Wanneer je eenmaal in je hoofd hebt dat je interieur wel een flinke oppepper kan gebruiken, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk beginnen. Je hebt een stijl in je hoofd, weet welke kleuren je mooi vindt en ook niet geheel onbelangrijk: je weet wat je niet wilt. Wat kun je nog meer nodig hebben?

Stylingplan
Een interieurstylist! Want een interieurstylist pakt het project heel anders aan. Voordat ik aan de slag ga, maak ik een zorgvuldig samengesteld stylingplan. Hierbij houd ik rekening met wat er mogelijk is, maar ook met wat er niet mogelijk is wat de styling betreft. Kleuren, materialen en andere stylingkeuzes analyseer ik vooraf uitgebreid en natuurlijk houd ik ook rekening met jouw wensen en uitgangspunten

Eindresultaat voor ogen
Deze voorbereiding heeft als gevolg dat ik het eindresultaat al helder voor ogen heb. Daarnaast  heb ik de beschikking heb over verschillende tools, waardoor ik jou óók een heel duidelijk beeld geven van je nieuwe interieur, nog voordat je een blik verf of die mooie salontafel hebt aangeschaft. Denk bijvoorbeeld aan een zorgvuldig samengestelde collectie aan kleur- en materiaalstalen, kleurenwaaiers en plattegronden.

Uitgebreid stappenplan
Natuurlijk komt het stylingplan er niet vanzelf. Ik hanteer hiervoor een uitgebreid stappenplan en iedere klus begint met een hele hoop vragen over jou als klant. Hoe ziet je leven eruit? Welke interieurstijl heeft je voorkeur? Wat vind je fijn en minder fijn aan de ruimte zoals hij nu is? Welke kleuren en materialen wil je terug zien? Heb je hobby’s waar ik rekening mee moet houden? En, misschien wel het belangrijkst: wat is je budget?

Stylingontwerp
Vervolgens breng ik de afmetingen én functies van de ruimte in kaart, leggen we de interieurstijl en het kleurgebruik vast en maak ik een stylingontwerp. Dit stylingontwerp vormt de basis van het uiteindelijke resultaat. De stijl, kleuren, materialen, meubelen, verlichting en accessoires worden hierin uitgebreid gevisualiseerd en beschreven.

Moodboard
Omdat niet iedereen warm wordt van een platte tekening en een stuk tekst, maak ik ook een moodboard. In zo’n kleurrijke collage breng ik de ideeën tot leven door middel van afbeeldingen van inspirerende interieurs en stijlelementen die bij jouw wensen aansluiten. Een moodboard kan zo gedetailleerd of uitgebreid als je zelf wenst. Hij zal in ieder geval altijd worden opgemaakt uit een groot aantal (exclusieve) woontijdschriften en brochures.

Het complete plaatje
Ben jij benieuwd hoe jouw interieur eruitziet nadat ik er een compleet nieuw plaatje van heb ontworpen en digitaal heb uitgewerkt? Neem dan eens vrijblijvend contact op! Ik kijk er naar uit mijn ideeën met je te delen.
– Annemieke Bezemer, interieurontwerpster, -styliste en -adviseuse

 

 

Pin It on Pinterest