27-07-2020
Je kunt je huis tot in de puntjes inrichten volgens de laatste interieurtrends, totdat het eruitziet als een glossy woonmagazine. Maar dat wil nog niet zeggen dat het ook echt aanvoelt als thuis. Wanneer de persoonlijkheid in je interieur uitblijft, wordt het tijd om een meer huiselijke sfeer te realiseren. Want je huis kan er nog zo mooi uitzien, er moet ook in geleefd worden.

Gevoel overbrengen
Net als mode, kan je smaak door de jaren heen veranderen. Laat je daarom niet te veel leiden door vergankelijke trends, maar kijk naar de accessoires die jou ergens laten thuisvoelen. Wat is voor jou het doel van elke ruime en welk gevoel wil je overbrengen: ontspanning, warmte, gezelligheid, inspiratie?

Woondoelen
Bepaal dus eerst je woondoel voordat je de inrichting vorm gaat geven. Ben je een alleenstaande professional, woon je samen met een partner of vrienden, of heb je jonge kinderen? Snak je naar een oase van rust in de drukke stad, of heb je juist baat bij een stimulerende omgeving? Vervolgens kun je je decor hierop aansluiten.

Kleine details
Juist de styling laat de persoonlijkheid van de bewoners goed naar voren komen. Door kleine details aan te brengen, zoals foto’s, aandenken en souvenirs van bijzondere vakanties, laat je zien wie jij als persoon bent. Ook jouw smaak in kunst vertelt een verhaal: houd je van abstract, natuur of juist traditioneel? Wanneer je interieur wat eentonig is, kan kleur het verschil maken. Kleed lege plekken bijvoorbeeld aan met (hang)planten en bloemen. Een eclectisch interieur dat meerdere materialen of kleuren combineert, voelt levendiger aan dan één monotone stijl.

Interesses tonen
Ook kun je interesses op een creatieve manier naar voren halen in je interieur voor een persoonlijk tintje. Muziekinstrumenten laten een ruimte vaak tot leven komen. Wanneer je iets verzamelt, kun je jouw verzameling in een mooie glazen kast tentoonstellen. Als je graag sport, kun je attributen ophangen aan de muur, van rackets tot aan fietsen. Ben je een filmliefhebber, dan kun je denken aan posters, oude camera’s of projectors. En lees je graag, dan is een grote boekenkast of typemachine onmisbaar.

Unieke voorwerpen
Persoonlijkheid gaat al snel verloren in een woning door dezelfde populaire accessoires uit andere huishoudens te kopiëren. Ga in plaats daarvan voor spullen met een verhaal. Snuffel gerust rond in een kringloopwinkel voor zeldzame curiosa of kijk op zolder voor unieke voorwerpen die stof aan het verzamelen zijn. Geef bijvoorbeeld het erfstuk van je oma een prominente plek of laat een vintage object restylen of verwerken tot iets anders.

Persoonlijk museum
Beschouw jouw woning daarom als een soort museum: een tentoonstelling van jouw herinneringen, liefhebberijen en toekomstdromen. Laat zien wat jou het meest aan het hart gaat. Dat kunnen je kinderen, familie of vrienden zijn, maar ook je werk, hobby’s of prestaties die een bron van trots vormen. Poets bijvoorbeeld je medailles en trofeeën op en omlijst je certificaten. En knutselwerken of tekeningen van je kinderen geven een vrolijke, levendige uitstraling aan iedere ruimte, niet alleen de koelkast.

Ontmoet Annemieke
Wil jij ook meer persoonlijkheid in huis halen? Ik ga graag samen met je op zoek naar een woonstijl die past bij jouw leefstijl en stel vervolgens een stylingplan op waar jij je helemaal in kunt vinden. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak om jouw woonwensen in kaart te brengen en de mogelijkheden te bespreken.

Pin It on Pinterest